Plan diety Gluten Free

sposób odżywiania wykluczający gluten z posiłków, odpowiedni dla osób z celiakią i nietolerancją glutenu

Ewa Chodakowska

Korzyści diety Gluten Free

ikona - korzyści z diety

zawiera produkty zbożowe, które naturalnie nie zawierają glutenu, takie jak kasza gryczana czy kasza jaglana

ikona - korzyści z diety

uwzględnia spożycie bezglutenowego pieczywa

ikona - korzyści z diety

zapewnia proste i różnorodne posiłki - bez ryzyka monotonii na diecie wykluczającej

ikona - korzyści z diety

posiada zbilansowaną zawartość węglowodanów, białka, błonnika i żelaza czyli składników, z którymi łatwo o niedobory w diecie bez glutenu

ikona - korzyści z diety

harmonijny jadłospis, dzięki któremu zachowasz zdrowie, świeżość i pozytywną energię na co dzień

ikona - korzyści z diety

pyszne dania ze świeżych składników, po których będziesz czuła się lekko

Posiłek - BeDiet

Przykładowe Dania

Deser chia z mango, jogurtem i migdałami
Deser chia z mango, jogurtem i migdałami

238 kcal

5 minut

Makaron kukurydziany z indykiem i brokułami
Makaron kukurydziany z indykiem i brokułami

338 kcal

25 minut

Bezglutenowe naleśniki z morelami i twarożkiem
Bezglutenowe naleśniki z morelami i twarożkiem

505 kcal

30 minut

Przykładowy jadłospis
Dołącz do BeDiet
Po zakupie otrzymasz dostęp do wszystkich naszych diet.

Subskrypcja

139 zł/mies.

Subskrypcja

  • masz jedną stałą opłatę comiesięczną
  • brak dodatkowych kosztów lub umów
  • możesz zrezygnować z subskrypcji w każdej chwili
Zamów dietę

Subskrypcja

79 zł/mies.

Subskrypcja

  • masz jedną stałą opłatę comiesięczną
  • brak dodatkowych kosztów lub umów
  • możesz zrezygnować z subskrypcji w każdej chwili
Zamów dietę

Jednorazowa płatność

1 miesiąc
89 zł/mies.
Łączny koszt: 89 zł
2 miesiące
59 zł/mies.
Łączny koszt: 118 zł
6 miesięcy
49 zł/mies.
Łączny koszt: 294 zł
1 miesiąc
159 zł/mies.
Łączny koszt: 159 zł
2 miesiące
109 zł/mies.
Łączny koszt: 218 zł
6 miesięcy
69 zł/mies.
Łączny koszt: 414 zł
Wybierz długość planu
Zamów dietę

POZOSTAŁE Plany Dietetyczne

Dieta dla Kobiet
Dieta dla Kobiet

pyszne i zdrowe posiłki zawierające odpowiednie proporcje warzyw, nabiału, ryb, mięs, produktów pełnoziarnistych i owoców

Dieta dla Dwojga
Dieta dla Dwojga

menu 2w1: możliwość personalizacji i łączenia posiłków w zgodzie z zapotrzebowaniem każdej z dwóch osób

Dieta na Niedoczynność Tarczycy
Dieta na Niedoczynność Tarczycy

prosty i smaczny sposób odżywiania dla osób z zaburzeniami pracy tarczycy

Dieta Low IG
Dieta Low IG

pozwala na kontrolę poziomu glukozy we krwi, zapewnia uczucie sytości na dłużej

Dieta Vege
Dieta Vege

zapewni odpowiedni bilans składników odżywczych osobom, które nie chcą lub nie mogą jeść mięsa

Dieta Vege+Fish
Dieta Vege+Fish

zapewnia cenne składniki odżywcze pochodzące między innymi z ryb oraz owoców morza

Dieta Milk Free
Dieta Milk Free

różnorodne posiłki bez produktów mlecznych, zbudowana o pyszne ich zamienniki

Dieta śródziemnomorska
Dieta śródziemnomorska

uznawana za najzdrowszą na świecie, bogata w błonnik, witaminy i dobre tłuszcze

Dieta dla Mężczyzn
Dieta dla Mężczyzn

zbilansowany jadłospis, aby móc jeść dużo i zdrowo

Dieta Keto
Dieta Keto

różnorodne posiłki, które umożliwią zmianę źródła przyswajania energii z węglowodanów na tłuszcze

Dieta Vegan
Dieta Vegan

pyszne, kolorowe, zbilansowane posiłki diety roślinnej - dobre dla Ciebie i środowiska

Dieta Dash
Dieta Dash

uznawana za jedną z najlepszych diet dla zdrowia serca i układu krążenia

Dieta lekkostrawna
Dieta lekkostrawna

Opiera się na produktach łatwych do strawienia. Stosowana jest najczęściej w chorobach przewodu pokarmowego oraz w okresie pooperacyjnym.

Dieta Low Carb
Dieta Low Carb

Różnorodny i sycący plan odżywiania idealny dla osób, które chcą ograniczyć węglowodany w diecie

Przeglądaj wszystkie diety

Co można jeść przy diecie bezglutenowej?

Dieta bezglutenowa zakłada eliminację glutenu, które jest białkiem powszechnie występującym w większości zbóż np. pszenica, żyto, jęczmień, orkisz. Bezglutenowa dieta dedykowana jest osobom ze zdiagnozowaną alergią na gluten, celiakią, nietolerancją glutenu oraz nieceliakalną nadwrażliwością na gluten. Dieta bez glutenu dopuszcza produkty naturalnie niezawierające glutenu np. ryż, kukurydza, grypa, komosa ryżowa, proso.