Deser chia z mango, jogurtem i migdałami
238 kcal
5 minut
sposób odżywiania wykluczający gluten z posiłków, odpowiedni dla osób z celiakią i nietolerancją glutenu
zawiera produkty zbożowe, które naturalnie nie zawierają glutenu, takie jak kasza gryczana czy kasza jaglana
uwzględnia spożycie bezglutenowego pieczywa
zapewnia proste i różnorodne posiłki - bez ryzyka monotonii na diecie wykluczającej
posiada zbilansowaną zawartość węglowodanów, białka, błonnika i żelaza czyli składników, z którymi łatwo o niedobory w diecie bez glutenu
harmonijny jadłospis, dzięki któremu zachowasz zdrowie, świeżość i pozytywną energię na co dzień
pyszne dania ze świeżych składników, po których będziesz czuła się lekko
238 kcal
5 minut
338 kcal
25 minut
505 kcal
30 minut
139 zł/mies.
Subskrypcja
79 zł/mies.
Subskrypcja
Dieta bezglutenowa zakłada eliminację glutenu, które jest białkiem powszechnie występującym w większości zbóż np. pszenica, żyto, jęczmień, orkisz. Bezglutenowa dieta dedykowana jest osobom ze zdiagnozowaną alergią na gluten, celiakią, nietolerancją glutenu oraz nieceliakalną nadwrażliwością na gluten. Dieta bez glutenu dopuszcza produkty naturalnie niezawierające glutenu np. ryż, kukurydza, grypa, komosa ryżowa, proso.